Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Μόνο ο Ολυμπιακός στους «8» της Ευρωλίγκα, εκτός διοργάνωσης Παναθηναϊκός και Αρης



21/3/2008 08:05
In.gr - Αθλητισμός

Με μοναδικό εκπρόσωπο τον Ολυμπιακό θα συνεχιστεί η παρουσία του ελληνικού μπάσκετ στους «8» της Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Πειραιά ανέτρεψε κάθε προγνωστικό και άφησε εκτός διοργάνωσης την «οικοδέσποινα» του φάιναλ-4, Ρεάλ Μαδρίτης, κερδίζοντάς την με 72-63 μέσα σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ. Αδοξο αποκλεισμό γνώρισε ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός, που υπέκυψε στην καυτή «Χάλα Πιονίρ» του Βελιγραδίου και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση μετά την ήττα από την Παρτιζάν με 82-73. Τέλος, «αντίο» στη διοργάνωση είπε και ο Αρης, ο οποίος έκλεισε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις με νίκη στο «Αλεξάνδρειο» επί της Λιέτουβος Ρίτας με 83-74.



Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 72-63

Μπροστά σε περίπου 12.000 «εκστασιασμένους» φιλάθλους του, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα, αποκλείοντας την «οικοδέσποινα» του φετινού φάιναλ-4, Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι πήραν σημαντική ώθηση στο τελευταίο δεκάλεπτο από την είσοδο του Ματσιγιάουσκας στο παρκέ (στο 33'), επικράτησαν 72-63 της «βασίλισσας» στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής για τη φάση των «16» της Ευρωλίγκα, κατέλαβαν τη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου και στους «8» θα τεθούν αντιμέτωποι -με μειονέκτημα έδρας- με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας των Θοδωρή Παπαλουκά και Νίκου Ζήση.

Κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» ήταν ο -εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο- Παναγιώτης Βασιλόπουλος με 14 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ραούλ Λόπεθ με 16. Από τη Ρεάλ Παπαδόπουλος και Πελεκάνος έμειναν στα... ρηχά με επτά και δύο πόντους, αντίστοιχα.



κριμα για τον Αρη και τον Παναθηναϊκο

may the force be with you
& remember "A verbis ad verbera"

Copyright © Demetrios the Traveler


Δεν υπάρχουν σχόλια: