Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2008

Γίωργος Κοίλιαρης ...ένας μαχητής δεν υπάρχει πιά!


Ο Γιώργος Κοίλιαρης, δημοσιογράφος της ΝΕΤ που είχε τραυματιστεί στη διάρκεια αποστολής στο Αφγανιστάν, υπέκυψε το Σάββατο στα τραύματά του.

Ο ρεπόρτερ τραυματίστηκε στον αυχένα κατά την ανατροπή του οχήματός του στις 9 Οκτωβρίου και νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ.

Με πρωτοβουλία των υπουργείων Αμυνας και Εξωτερικών και τη συνδρομή κλιμακίου της διεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν, ο Γιώργος Κοίλιαρης είχε διακομιστεί αρχικά σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Αμπου Ντάμπι, και στη συνέχεια με C-130 στην Αθήνα.

«Ο Γιώργος Κοίλιαρης ήταν ένας μάχιμος δημοσιογράφος που σε όλη του την επαγγελματική διαδρομή αναζητούσε με αφοσίωση την αλήθεια» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. «Τον χαρακτήριζε η ευαισθησία, η προσοχή στην λεπτομέρεια και το αυθεντικό ενδιαφέρον για τους ανθρώπους, όπως άλλωστε απέδειξε και με το τελευταίο και μοιραίο ταξίδι του στο Αφγανιστάν» συνέχισε, και εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του.

Δήλωση για το θάνατο του άτυχου ρεπόρτερ έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Ο Γιώργος Κοίλιαρης ήταν μαχητής. Δημοσιογράφος με όλη την σημασία της λέξης, ζούσε το ρεπορτάζ σ΄ολόκληρο τον κόσμο, για τον άνθρωπο και τις αξίες του».

«Γι' αυτό έδωσε την υπόσχεση του και την τήρησε πηγαίνοντας στην τελευταία του αποστολή. Δεν κόπιασε, δεν δείλιασε. Έχασε τη μάχη, μα όχι και τον πόλεμο. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» πρόσθεσεmay the force be with you
& remember "A verbis ad verbera"

Copyright © Demetrios the Traveler


Digg!

Δεν υπάρχουν σχόλια: