Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ



Eχει ανέβει τις οκτώ υψηλότερες βουνοκορφές του κόσμου με εξαίρεση το Έβερεστ που είναι ο επόμενος στόχος του, κατέβηκε με ειδικό υποβρύχιο στο βυθισμένο Τιτανικό, έζησε με τους βεδουίνους και τώρα ετοιμάζεται για το διάστημα.

Ο ομογενής πολυεκατομμυριούχος από την Αυστραλία, Νίκος Χαϊκόπουλος, φιλοδοξεί να περάσει στην ιστορία ως ο πρώτος Έλληνας που πήγε στο διάστημα ως ...τουρίστας καταβάλλοντας το ποσό, των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων!

Το ποσό αυτό πάντως δεν είναι, ίσως, αρκετό για να εξασφαλίσει μια θέση στο Νίκο Χαϊκόπουλο, στο ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz, προκειμένου να τον μεταφέρει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο Νίκος Χαϊκόπουλος (Nik Halic) επελέγη ανάμεσα σε πολλές χιλιάδες ως "αναπληρωτής επιβάτης" του Σογιούζ για το "εμπορικό διαστημικό ταξίδι" του 2008.

Ως συνεπιβάτης των κοσμοναυτών επελέγη ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Γκάριοτ που κατέβαλε το ποσό των τριάντα εκατομμυρίων δολαρίων. Αν την τελευταία στιγμή, για κάποιο λόγο, δεν πάρει μέρος στο ταξίδι ο Αμερικανός, θα ταξιδεύσει ο ομογενής.

Ακόμα όμως και αν δεν πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του τον Οκτώβριο του 2008, το βέβαιο είναι ότι θα το κάνει ένα χρόνο αργότερα.

Με τα επιτεύγματά του αλλά και τις φιλοδοξίες του ασχολήθηκε πρόσφατα ο αυστραλιανός τύπος εκτεταμένα.

"Εκπαιδεύτηκα στο διαστημικό σταθμό της Ρωσίας επί τέσσερα χρόνια και έτσι είμαι η πρώτη επιλογή για το 2009" είπε ο ομογενής κροίσος (από την Αίγυπτο όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες) συμπληρώνοντας ότι ο επόμενος στόχος του είναι να πατήσει στο ...φεγγάρι!

Σύμφωνα με τον αυστραλιανό τύπο, ο αυτοδημιούργητος Νίκος Χαϊκόπουλος, 38 χρόνων, σήμερα, είναι από τους πλουσιότερους Αυστραλούς.

Οι γονείς του κατάγονται από τη Μεσσηνία και η φτώχεια τους υποχρέωσε να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία στα τέλη της δεκαετίας του '50.

Από έφηβος λάτρευε την ελληνική μουσική και έπαιζε μπουζούκι σε ελληνικές ταβέρνες της Μελβούρνης. Στα 18 του μετανάστευσε στο Λος Άντζελες όπου βρήκε "πρόσφορο έδαφος" για να καλλιεργήσει τα μουσικά και επιχειρηματικά του ενδιαφέροντα.

Εμφανιζόταν σε κέντρα όπου έπαιζε ηλεκτρική κιθάρα τα βράδια και έκανε επενδύσεις την ημέρα.

Σήμερα διαθέτει δεκάδες ακίνητα στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, το Μαρόκο κι άλλου. Μετοχές αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε τεράστιες εταιρίες και κερδίζει σημαντικά ποσά συμβουλεύοντας φιλόδοξους επιχειρηματίες πώς να γίνουν πολυεκατομμυριούχοι.






may the force be with you
& remember "A verbis ad verbera"

Copyright © Demetrios the Traveler

Δεν υπάρχουν σχόλια: